P2-RS Hybrid

Prijs: €695,00
Excl. BTW: €574,38
Merk: Point Two
Model: P2-RS Hybrid
Beschikbare opties:

De P2-RS wordt standaard geleverd inclusief:

- Koord
- Zadelstrap
- Canister in de hybrid + 1 reserve canister

Wanneer de Hybrid op meerdere zadels wordt gebruikt dan is het raadzaam om extra zadelstraps bij te bestellen zodat elk zadel zijn eigen strap heeft.

De Hybrid ligt op voorraad in de maten XS standaard, S kort en XL met de standaard ruglengte. Andere maten zijn niet meer leverbaar.
De maat kun je vinden in onderstaande maattabel, en laten aanmeten kan in de showroom (op afspraak) of op één van de vele wedstrijden waar we zijn. 

 

 

Voor het eerste gebruik wordt de zadelstrap vast gemaakt aan het zadel. Haal de stijgbeugelriemen er vanaf, hierna pak je de zadelstrap en doet deze door de beide ringen voor aan het zadel, de lusjes gaan vervolgens om de haken waar de stijgbeugelriemen aan hangen. Hierna kunnen de stijgbeugelriemen er weer aan. De zadelstrap kan versteld worden in lengte, voor de juiste maat klip je de hybrid (zonder hem aan te hebben) aan de zadelstrap en rek het koord vervolgens uit. Wanneer deze tot het eind van het zadel kan komen dan zit hij op de juiste lengte. De zadelstrap blijft vervolgens permanent aan het zadel zitten, hier klip je jezelf aan vast en weer los na het rijden.

Wanneer je valt blaast de hybrid in een tiende van een seconde op en blijft vervolgens zo'n 15-20 seconden opgeblazen, hierna loopt hij in 2-3 minuten leeg middels een ventiel. Wanneer je de canister eruit haalt zal dit beduidend sneller gaan.

Een canister is voor eenmalig gebruik, na een val moet deze worden vervangen, in onderstaand filmpje wordt duidelijk uitgelegd hoe dit moet. Bij de nieuwe modellen canisters met een rode dop hoeft de canister maar met 1 klik worden opgeschroefd.

De Hybrid kan worden schoon gemaakt met warm water met een milde zeep. De Hybrid mag niet worden ondergedompeld en hij mag niet in de droger.

Het wordt aangeraden om de hybrid jaarlijks of na 6x opblazen op te sturen naar Point Two voor een service beurt en controle. Voor meer informatie hierover kun je contact met ons opnemen.